Skapa content med barnen

För dig som förälder med små barn finns det alltid mycket att stå i, det är tufft att uppfostra ett barn vid sidan om eventuellt jobb och andra åtaganden. Men det är också en givande och lärorik resa du är på med kanske fler möjligheter idag än någonsin förr, också möjligheter som går att untyttja produktivt.

Är du teknikintresserad och hyfsat duktig på att handskas med en dator? Då kommer här ett tips om ett gemensamt litet projekt som du och ditt barn kan ha mycket nytta och nöje med, både nu och långt framöver: Producera korta filmklipp tillsammans!

Hur?
Är det något barn har gott om så är det fantasi. Bolla idéer med ditt barn, vem som ska säga vad och vad som ska hända i ert klipp. Ni kan klä ut er, vara polis och tjuv, byta roller som förälder och barn eller kanske spela in ett roligt reklamklipp. Ditt barn har säkert massor av leksaker som kan fungera som rekvisita, ni kan göra ett kort klipp där ett hus byggs med hjälp av lego och en radiostyrd grävmaskin  eller en kort sketch där barnets mjukisdjur får liv. Bara fantasin sätter gränser! Spela in 2-3 korta scener och sikta på att skapa ett kort klipp som inte behöver vara längre än 20-30 sekunder. Det blir sedan upp till dig att bekanta dig med något enklare videoredigeringsprogram eller app för att klippa ihop scenerna och eventuellt lägga in lite effekter och övergångar för att få fram slutprodukten som ni sedan kan dela med familj och vänner.

Varför?
Det är så mycket mer än bara ett förslag på en rolig aktivitet att fördriva tiden med ditt barn på. Det är nämligen ett ypperligt sätt även för dig att utveckla färdigheter som kan komma till nytta på alla möjliga sätt med tanke på den digitala marknadens utveckling vad gäller alla möjliga typer av content. Men framförallt så är det ett smart sätt att inspirera dina barn till att utveckla ett produktivt förhållningssätt till den allt mer digitala omvärlden dom växer upp i och lägga grunden för många egenskaper och färdigheter som dom kommer att ha stor nytta av livet ut.