Hobbybord eller Sminkbord, varför inte skapa en egen pysselhörna.

Skapa en sminkhörna för egen tid.

Skapa en egen hörna i din bostad för smink och andra hobbysysslor. Allt du behöver är ett skrivbord som fungerar som sminkbord eller hobbybord. Gärna ett skrivbord med rätt storlek på lådor och dörrar så du får in  alla de saker som skall förvaras i sminkbordet/skrivbordet.

Självklart behöver du en spegel som matchar skrivbordet/sminkbordet. Rätt belysning är också en mycket viktig faktor. En bra bakgrundsbelysning som ger rätt ljus till rummet samt en eller två punktbelysningar som ger riktat ljus på det du behöver belysa.  Ett bra tips vid pysslande som kan ge repor är att lägga en  skyddande plastskiva eller glasskiva uppe på bordsskivan för att skydda mot repor.

Något att sitta på, välj en bekväm och sittvänlig stol.
Stolen bör vara bekväm, sittvänlig och passa höjden på skrivbordet samt även din benlängd och kropp. Innan löp, provsitt stolen framför ett liknande skrivbord med samma höjd på det du har hemma. Det är viktigt att stolen passar dig och höjden på ditt skrivbord. Brett utbud av stolar kan köpas i nätbutiker, fördelen med fysiska möbelbutiker i din närhet är att du ges möjlighet att provsitta stolen.

Smart förvaring underlättar, kapa ställtiderna och sluta leta!
Förvaring i korgar uppe på skrivbordet är ett bra sätta att nyttja volymen, det finns flera varianter av bra och snygga förvaringskorgar passande att placera på skrivbord. Genomskinliga dricksglas är praktiska att förvara pennor, saxar mm stående. Tänk igenom hur förvaring av dina saker kan optimeras för att slippa tidsödande letande efter det du vill komma åt på ditt skrivbord.

Krokar, krokar och åter krokar.
Krokar kan göra stor skillnad. Krokar för väggmontage framför eller bredvid pysselbordet, även montering av snygga krokar på sidan av skrivbordet kan ibland vara en passande och bra idé.

En fluffig skön matta att sätta fötterna på, behövs det?
En tjockare matta under skrivbordet är skönt och avslappnande för fötterna att vila på, särskilt om du har kalla golv vintertid.